/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Cuisinedamisbourgogne.com
Home NL » Over ons

Over ons

 

Cuisine d'Amis

 

Cuisine d’Amis bestaat uit Marion Oudhoff en Nico Schoenmaker. Wij wonen al ruim 10 jaar in de Bourgogne (Saone et Loire) en genieten van deze regio met gastronomische, historische achtergrond en de prachtige natuur en dit willen wij graag delen.

De Bourgogne biedt rust, natuur en prachtige producten. Wij proberen de natuur te respecteren door o.a. in onze moestuin te werken volgens biologische (permacultuur) principes. In de kookworkshops worden ook de groenten uit eigen tuin zoveel mogelijk gebruikt. Onze ezels zorgen voor de benodigde bemesting. We vangen regenwater op en gebruiken dit om te besproeien waar nodig. Pesticiden worden niet gebruikt. Wij proberen in de moestuin preventief te werken en gebruiken liever heermoesgier en dergelijke. Ook zonnepanelen zijn aanwezig.

Er lopen kippen vrij op het erf en wij voeren ze amper bij. Dat merk je aan de smaak, de kleur en structuur.

De natuur om ons heen levert heel wat bijzondere groenten, fruit en kruiden. De cuisine met de wilde planten maakt ook onderdeel uit van onze keuken. Bijvoorbeeld een sorbet van moerasspirea, een taart van duizendknoop of een aperitiefhapje van paardenbloemknopjes. De keuze is groot. Meer recepten kun je vinden op het blog Vive la Bourgogne via cuisinedamis.blogspot.fr.

Volg cuisine d'Amis op twitter via @cuisinedamis of via facebook https://www.facebook.com/marion.oudhoff.7